Autóbusz

Eladó autóbuszok      

Eladó midibuszok        

Eladó mikrobuszok    

Eladó városi autóbuszok

Buszbérlés

Bérelhető autóbuszok 

Bérelhető midibuszok

Bérelhető mikrobuszok

Lízing - hitel    

Autóbusz behozatal  

Autóbusz szerviz

Szervizelés és javítás

Mikrobuszok átépitése

Alkatrész

Autóbusz alkatrész    

Hasznos info

Buszbarátok             

VOLÁN Társaságok     

BuszPiac.hu

Rólunk                     

Kapcsolat                  

© BUSZPIAC

 

HIREK - ÉRDEKESSÉGEK

A www.vezess.hu -n olvastuk...

MAGYAR BUSZOK A REPTÉREN     2002. március 21. - 07:35

Úgy sikerült elhelyezni utólag a motortérben a kompresszort, hogy az nem igényelt átalakítást és könnyen hozzáférhető a BKV első klímás buszában

A kiállítás másik izgalmas részét az Agentum Kft. "standja" adta, amely cég a Thermo King hűtőberendezéseket és az Allison automata váltókat forgalmazza. A Thermo King a haszonjárművek hűtése terén igen jelentős szerepet játszik, hiszen 50 százalékos a piacai részesedésük világviszonylatban. Persze buszokra is kerülnek klímarendszerek, így a kiállításon ott volt a BKV első légkondicionált busza is. Emellett azonban további 999 buszra került hazánkban légkondi az utóbbi tíz évben.

Nem csak Indianapolis-ban, de Szentgotthárdon is készülnek Allison sebességváltók, hiszen a cég a GM része. Évente 350 ezer haszonjárművet szerelnek ilyen váltóval.

Ott volt a rendezvényen a Volánbusz Ikarus 435-ös csuklós busza is, amelyre különösen büszke a cég. A buszt eredetileg hagyományos kézi váltóval szerelték, amely egy idő után nem működött megfelelően. Az új váltót pedig teszt útján választották ki.

Angliában emeletes kivitelű, az USA-ban kompozit felépítményű NABI-k járnak, nálunk a Solo az újdonság

Az Allison és egy konkurens gyártó is beszerelte váltóját a buszba és tesztelték a fogyasztásukat. A 2 literrel kisebb fogyasztás meggyőzte a Volánbuszt. Az Allison váltói hat fokozattal készülnek, ám az csak a beállításkor dől el, hogy használják-e mindegyiket.

A North American Bus Industries-t (NABI) egy magyar befektető és egy szintén magyar mérnök alapította. Elsősorban az amerikai piacra szánták a buszokat, ezért az USA-ban is van összeszerelő üzemük.

2001-ben több mint 1300 darab buszt értékesítettek az USA-ban, Angliában és az európai piacokon. 2002-ben hazánkban is megkezdték a buszok értékesítést, így a két gyári példány mellett már a Kapos Volán busza is ott állt.

19 különböző modellt készít a NABI, amelyekben Mercedes, Scania, Cummins vagy Detroit Diesel és folyékony földgáz hajtású motorok dolgoznak. Legtetszetősebb talán a Solo volt, amely 9 méteres hosszával 26-37 utasnak tud ülőhelyet biztosítani, ami a gyártó szerint 25 százalékkal jobb mint a konkurenseké. A Solo forradalmi újítása az első tengely mögött elhelyezett utasajtó, amely szokatlanul alacsony belépő magasságot tesz lehetővé.

 

Bessenyei Péter műrepülő világbajnok légi bemutatóval szórakoztatta a közönséget.

Köszönhetően az eltérő törvényeknek az USA-ba egész más buszokat szállít a NABI, mint Európába. A CompoBus termékek üvegszál-erősítésű műanyag karosszériái a szabadalmaztatott Scrimp technológiával készülnek, így súlyuk mintegy 30-40%-al kevesebb, mint a hasonló célkarosszériás autóbuszoké. Emellett a Optare a NABI angliai vállalata kifejlesztette a DAF alvázra épülő Spectra-t, amely az első alacsony padlószintű emeletes városi autóbusz.

1992-ben alakult a Kravtex Kft. amely Ikarus buszok felújításával kezdte pályafutását. Később megindult a buszok gyártása is, 1999-ben megjelent a CREDO család. Előbb a 9,5, később 11 méteres hosszúságú buszokkal. Az autóbuszok önhordó szekrényváza Mosonmagyaróváron készül, míg a készre szerelésük és kikészítésük a győri üzemben történik.

A járműveket 240 lóerős, Euro3-as Iveco dízelmotor hajtja. Négy kategóriában készülnek a buszok a várositól a távolságiig. Magyarországon már száznál több Credo busz fut a Volán társaságok parkjában, és idén további 50-nel gyarapodik a mezőny.

www.vezess.hu

 

 Ikarus E99 SCANIA

Ikarus E99 SCANIA
Ikarus E99 SCANIA, turistabusz, 70+2+1, 2001 részletek...

 MERCEDES-BENZ O815

MERCEDES-BENZ O815 Auwaerter
MERCEDES-BENZ O815 Auwaerter, midibusz, 25+1+1, 2001 részletek...

 PEGASO 5231

PEGASO 5231
PEGASO 5231, turistabusz, 1992, 55+1, részletek...

 Ikarus E398 HD SCANIA

Ikarus E398 HD SCANIA
Ikarus E398 HD SCANIA, turistabusz, 1995, 49+1+1, részletek...

 MERCEDES-BENZ O404

MERCEDES-BENZ O404 SHD Auwaerter Eurostar
MERCEDES-BENZ O404 SHD, turistabusz, 1997, 51+1+1, részletek...

 Bova Futura 12.380

Bova Futura 12.380 FHD
Bova Futura 12.380, turistabusz, 2002, 48+1+1, részletek...

 Scania Irizar Century

Scania Irisar Century
Scania Irizar Century, turistabusz, 2004, 49+1+1, részletek...

... kiemelten hirdetheti eladó autóbuszát ...

06-302-157-948

 BUSZBÉRLÉS

 PARTNEREINK

FőoldalHozzáadás a KedvencekhezBeállitás kezdőlakéntOldal nyomtatásaOldal tetejére 

© BUSZPIAC

e-mail info@buszpiac.hu